Voedingsadvies

Uw hond, een echte vleeseter

Of uw hond nu Luna, Lenny, Max of Tommy heet, hij is uw trouwste vriend. U ziet hem het liefst in topconditie en daarom let u ook op zijn voeding. Daar helpen wij u graag bij, want een evenwichtige voeding vormt de basis van zijn conditie en gezondheid. Maar wat is dat, evenwichtige voeding voor een hond?

Hond of wolf?

Om dat te begrijpen moeten we een sprong maken in de tijd. Zo’n 27.000 jaar om correct te zijn. Dat is de periode dat de moderne hond zich ontwikkelde uit de wolf. Hoewel het uiterlijk van de hond ondertussen verschilt van dat van de wolf, zijn beiden genetisch zo goed als identiek. Hun DNA komt voor 99,8% overeen. Is dit belangrijk? Absoluut. Honden en wolven hebben nog altijd hetzelfde soort spijsverteringsstelsel. Dat van een carnivoor. Vleeseters van het zuiverste soort.

En dat zie je ook aan hun kaken. Honden hebben, net zoals wolven, een schaargebit. Ze kunnen hun kaken enkel op en neer bewegen en niet zijwaarts, zoals wij mensen. Wij kauwen en vermalen onze voeding. Honden en wolven scheuren en knippen er stukken uit die ze dan doorslikken.

De wolf eet het vlees, de organen, de ingewanden en de maaginhoud van zijn prooi. De maag is gevuld met granen, groenten en fruit. Uiteraard is het vlees rauw. En dat is geen onbelangrijk detail want de spijsvertering van uw hond is immers gebaseerd op dat van de wolf. Hetgeen uw beste vriend eet, heeft een invloed op zijn spijsvertering en immuunsysteem. En dus op zijn gezondheid.

Om deze reden kiezen wij voor natuurvoeding van DUCK.  Zeer evenwichtig samengestelde voeding die reeds jaren zijn kwaliteit bewezen heeft, zowel voor de sporthond als voor de huishond.

Duck biedt verschillende pakketten aan, aangepast aan de noden van uw hond (specifiek sportgericht, preventie van maag, pancreas, huid, vachtproblemen, enz).  Indien gewenst staan wij u graag bij met raad en daad in de juiste voedingskeuze.