Over Ons

Op 17 jarige leeftijd ben ik begonnen in de hondensport, meer bepaald in de discipline “ringsport”.  Na enkele jaren vertoeft te hebben in deze kringen werd de stap gezet naar het IPO.

Mijn eerste hond in dit, voor mij, nieuwe programma was een Duitse herder, Maiko Van Borgersteinhof.  Met deze hond heb ik deelgenomen aan verschillende CAC’s en 3maal aan het wereldkampioenschap alle rassen (FCI).  Mijn beste resultaat was een negende plaats.

Wat begon als een hobby was inmiddels uitgegroeid tot een ware passie. 

In 1993 schafte ik mijn eerste Belgische herder, “Mechelaar”, aan om mee te werken in het IPO, met name Stoned van de Duvetorre. 

Met Stoned werd ik 7 maal geselecteerd voor deelname aan de wereldkampioenschappen FCI en FMBB en werd ik éénmaal Belgisch kampioen.  Toen Stoned de leeftijd bereikt had van 6 jaar ben ik beginnen trainen met een zoon van hem, Yagus van de Duvetorre.  

De ervaring die ik inmiddels had opgedaan leerde me een totale andere manier van trainen te ontwikkelen.  Samen met Dhr Dennis Steurs verdiepte ik me in het gedrag en de psychologie van de hond.  De analyses die Dennis gemaakt heeft door jarenlang onderzoek bij wolven in de natuur hebben me geholpen om een nieuwe trainingsmethode te ontwikkelen in de hondensport.  Ik specialiseerde en verfijnde de clicker training met als resultaat 5 maal Belgisch kampioen en 3 maal wereldkampioen.

Na Yagus volgde Hasco van de Duvetorre.  Wij werden tijdens zijn korte leven maar liefst 3 maal Belgisch kampioen en 3 maal wereldkampioen.  Door een zeer agressieve kanker heeft hij mij, tot mijn grote verdriet, veel te vroeg verlaten.

Na een periode van relatieve rust voor het uitwerken van nieuwe trainingsmethoden hebben mijn levenspartner en ik besloten ons toe te leggen op honden trainen en mensen begeleiden.  Op deze manier wil ik mijn bijdrage leveren om een andere manier van denken te introduceren in de hondensport.